I tillegg til alt det han har vunnet som vi har skrevet om, hans seire i NM, som junior eller i verdensmesterskap, så har han også vunnet kanskje det aller største som en skiutøver kan vinne. Han har to OL-gull som han vant i Vancouver i 2010 og han har vunnet Verdenscupen sammenlagt, også den to ganger. Det er som å vinne Champions League i fotball, i forhold til status innen sin egen sport. Så å vinne den to ganger er det ikke mange som har gjort, og det er noe å virkelig være stolt av.

Det er bare synd at Petter ikke har fått sjansen til å vinne flere medaljer i OL. Han ble jo ikke tatt med til OL i år, i 2018, og heller ikke i 2006 i Torino. Noe som er synd, spesielt i Torino, da han virkelig var på full fart frem og var dominerende i verden. Han kunne nok utfordret Bjørn Dæhlie hadde han bare fått muligheten. Så litt synd er det jo, men vi har jo uansett fått så mange gode minner av ham at det er likevel greit og må aksepteres.

Vi nordmenn er jo tross alt heldige, vi har hatt så mange utrolig talentfulle og suksessrike utøvere at vi kan egentlig ikke klage. Men vi på Team Northug føler at Petter Northug var et helt spesielt talent som fortjente å få sjansen. Det ville jo være til fordel for oss alle, for sannsynligvis ville han sikret oss enda flere gullmedaljer i OL-sammenheng. Og det er jo det vi alle egentlig vil ha, er det ikke?

Men for nå så må vi nøye oss med det han har klart hittil, som ikke er rent lite, så får vi håpe på at i fremtiden år vi nye muligheter til å juble for Northug og hans seire.