Her kan du lese litt om Northug, om hans oppvekst og hva han oppnådde som junior. Allerede fra tidlig alder utmerket han seg og var ganske suksessfull, allerede som en ung mann.

Det som er greia med Northug er at han ble kjent fra ganske tidlig alder, så han hadde ganske mye press på seg som en ung idrettsutøver. Det presset kan ikke ha vært lett å stå i mot, i tillegg til at det gjør jo også noe med egoet til en person når en får så mye oppmerksomhet over hele landet.

Allerede før han ble profesjonell så signerte han en kontrakt med utstyrsgiganten Fischer, i en alder av 19 så ble han betalt store summer som idrettsutøver. Han ble på en måte profesjonell før han ble det på landslaget, siden han fikk en baselønn fra Fischer.

Northug var definitivt spesiell allerede da. Så har han jo også seks gullmedaljer fra junior-VM noe som tilsier at Fischer hadde rett i å signere han. Han er også den mestvinnende junioren noensinne.

I 2006 så deltok han i NM og ble den første junioren som har vunnet et NM. Så dette er en atlet som er ekstraordinær, spesielt i norsk målestokk, og hadde langrenn vært en litt større sport internasjonalt, så kunne han vært en like stor superstjerne som Usain Bolt. Men for nordmenn og andre som interesserer seg for langrenn, så er han en av de største.

Det gjør ikke det han har fått til, noe mindre verdt selv om han ikke er stjerne på friidrettsbanen. Allerede som junior var han fullstendig klar for å delta i OL, noe han dessverre ikke ble tatt ut til i 2006. Han er, og kommer alltid til å være en av de største langrennsutøverne Norge og verden har sett. Det er jo tross alt ikke uten grunn at han går under tilnavnet Mosvikekspressen.